MSK - Mustasaaren Suomenkielisten Kunnallisjärjestö ry

MSK:n tehtävänä on puolustaa ja parantaa suomenkielisten asemaa, hyvinvointia ja viihtyvyyttä Mustasaaren kunnassa, jossa ruotsinkielisiä asukkaita on selvä enemmistö

MSK:n toimintavuosi 2022 kuvin !

MSK on monessa mukana ja täällä näet MSK:n toimintavuoden 2022 kuvien kera !

Aluevaalit

 • vuosi aloitettiin valmistautumalla historiallisiin hyvinvointialuevaaleihin ! Omalta osaltamme halusimme olla tässä mukana ja luoda samalla lisää näkyvyyttä yhdistyksellemme MSK:lle. MSK aluevaalisivu.  Tulokset.
 • Saimme kaksi loistavaa ehdokasta mukaan: Tuula Leponen ja Jorma Jorge Kinnunen  sekä vaalitiimin: Jane, Harri ja Tumppi.

 

Valtuustotyö

 • Vuosi aloitettiin kovasti koronan ohjaamana, valtuuston kokouksissa osa oli paikan päällä ja osa etänä. Välillä varavaltuutetuille tulee mahdollisuus päästä valtuuston kokouksiin mukaan, alakuva oikealla – tällä kertaa Tuulan vuoro. Alakuva vasemmalla – meidän varsinaiset valtuutetut: Jane, Martin, Karina, Simo ja Jari.

 

Sepänkylän koulukeskus on vuosien varrella ollut monestikin esillä, kovasti on ollut ongelmia sisätilan ilman kanssa ja siitä ovat kärsineet, niin oppilaat kuin henkilökuntakin. Uusi koulukeskus on ollutkin yksi tämän valtuustokauden suurimpia asioita, suunnittelussa on ollut mukana henkilökuntaa kuten myös oppilaitakin (alakuva). Nimekseen tälle tuli Sepänkylän sivistyskampus.

Ellyn torin avajaiset. Mustasaaren parhaat vohvelit Ellyn torin avajaisissa, väkeä oli hyvin paikalla ja tällä kertaa sääkin oli suosiollinen.
MSK monessa mukana:
 • Ryhmätyössä kevyen liikenteen edistämisestä
 • Suomen yrittäjien toimitusjohtajan kanssa tutustumassa Mustasaaren yrityksiin.
MSK hallitustyöskentelyä ja stipendit. MSK:n stipendit ahkerille koululaisille 2022.
Kenttätyötä – Valvomassa kirjaston parkkipaikan valmistumista. Bölen pyörätien rakentamista valvomassa.
Ilmastostrategiaa ja kenttätyötä: Kestävän kehityksen ja ilmastostrategian workshopissa. Maastokäynnillä Raippaluodon osayleiskaavaa varten.
Syntymäpäivät: Kunnanjohtajan 50-vuotispäivillä.
Kenttätyötä
 • Tapaaminen Mustasaaren yrittäjien kanssa
 • Eduskunnan ympäristövaliokunnan kanssa maailmanperintöalueella
 • Kuntamarkkinoilla puoluejohtajien paneelia seuraamassa.
Hyvinvointia: MSK:n hyvinvointisyksyn tapahtuman kuulijoita.
 • Hyvinvointisyksyn asiantuntija Camilla Mäkinen kertomassa Pohjanmaan hyvinvointialueen organisaatiosta
 • Mustasaaren hyvinvointijohtaja Otto Domars kertomassa kunnan hyvinvointisektorista.
Kenttätyötä
– Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministerin Thomas Blomqvistin vierailulla.
– Mukana kansanedustajien Kim Berg ja Matias Mäkynen kuntavierailulla Mustasaaressa.
Mussukkien tyylikäs kuvataidenäyttely Seitsemän sisarta puiden pauloissa
Mussukkien taiteilijat
 • Sisaret: Jane Trygg-Kaipiainen, Satu Ritola, Anne Vuorela, Mirja Kauranen, Anne Tunér, Seija Salonen ja Leena Gästgivar
Kenttätyötä: Akkutehtaan edustajan puheenvuoroa kuuntelemassa. Kehittyvää Mustasaarta suunnittelemassa.
MSK hallitus. MSK:n vuoden 2022 viimeinen kokous, vuosi pakettiin ja suunnittelemaan vuotta 2023 !
Valtuustoaloitteet
 • MSK nostaa valtuustoaloitteilla monipuolisesti esiin tärkeitä asioita !
  • 7.2.2022 Jane Trygg-Kaipiainen ym. Laajempi työterveydenhuolto kunnan työntekijöille
  • 14.3.2022 Jane Trygg-Kaipiainen ym. Kaikki kunnan toimintaan liittyvä viestintä suomeksi ja ruotsiksi, tarvittaessa myös englanniksi
  • 14.3.2022 Jari Vuorinen ym. Liikenneturvallisuuden parantaminen Mustasaaressa (Bölentien ja Klaarantien risteys, Mustasaarentien ja Vanhav Bölentien risteys)
  • 16.5.2022 Jane Trygg-Kaipiainen ym. Kylätalkkaritoimintaa Mustasaareen
  • 13.6.2022 Martin Ahlskog ym. Mustasaaren kunnan valmistautuminen sote-kiinteistöjen vuokrasopimuksen päättymisen jälkeiseen aikaan
  • 13.6.2022 Simo Suoranta ym. Hulevesitilanteen parantaminen Auroorantien-Saarantien asuinalueella
  • 22.8.2022 Jane Trygg-Kaipiainen ym. Kylät näkyviin Mustasaaren karttaan

Mussukkien kuvataideviikot kulttuuritalolla

Mussukkien kuvataideviikot kulttuuritalolla

ALKAA 24. LOKAK. KELLO 18.00, PÄÄTTYY 4. MARRASK. KELLO 20.00

Ota askel hyvinvointiin!
Mussukkien kuvataideviikoilla näyttely Mustasaaren Kulttuuritalolla:
Seitsemän sisarta puiden lumoissa
24.10.-4.10.2022
Avajaiset 25.10. klo 18. Kahvitarjoilu.

 

MSK Hyvinvointi -ilta 27.9.

MSK kiittää läsnäolijoita ja esittelijöitä, hyvistä esityksistä sekä antoisista keskusteluista.

Yhtenä antina saimme tärkeitä puhelinnumeroita Pohjanmaan hyvinvointialueen palveluihin, koskien erityisesti Mustasaaren aluetta.

Olkaa hyvä!

HUOM! Mikä hyvinvointi? -yleisötilaisuus 27.9. klo 18:00-

Mitä sote-uudistus merkitsee mustasaarelaisille? Mikä on Pohjanmaan hyvinvointialue ja mistä palveluista se vastaa? Millaisia palveluita Mustasaaren kunta tarjoaa hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja sen edistämiseksi?
MSK järjestää kaikille avoimen yleisötilaisuuden, jonka tavoitteena on tarjota vastauksia näihin monia askarruttaviin kysymyksiin. Tilaisuuden puhujina ovat:
Camilla Mäkinen, Ylihoitaja Kuntayhtymä
Otto Domars. Hyvinvointijohtaja Mustasaaren Kunta
Tilaisuus järjestetään 27.9.2022 klo 18:00 Mustasaaren Senioripisteellä, Niilontie 1, Sepänkylä (Folkhälsanin rakennuksessa).
Tilaisuudessa ilmainen kahvitarjoilu.

Kevätkatsaus 2022

Kevätkausi on tullut loppuunsa, ja ihana kesä lomineen odottaa nurkan takana. On aika luoda katsaus siihen, mitä MSK:ssa on puuhailtu viimeisen vuoden aikana.

Kunnallispolitiikassa kaikki viisi kunnanvaltuutettua ja muut valitut luottamushenkilöt ovat osallistuneet aktiivisesti valtuuston kokouksiin ja valiokuntien, lautakuntien ja jaostojen työhön, ja varavaltuutetut sekä valiokuntien, lautakuntien ja jaostojen varajäsenet ovat kiitettävästi olleet valmiudessa astumaan remmiin tarvittaessa. Kokouksia ja perehdyttävää on ollut paljon.

Aluevaaleissakin kunnallisjärjestöllä oli ehdokkaita. Äänimäärä oli hyvä, mutta ei valitettavasti riittänyt paikkaan aluevaltuustossa.

Syyskausi ja alkukevät menivät vielä pandemian ehdoilla välteltäessä väenkokouksia ja osallistuttaessa kokouksiin etänä. Vasta loppukeväästä tilanne on vähitellen normalisoitunut, ja on päästy tapaamaan ihmisiä, mikä on ollut myös meidän tavoitteemme. Haluamme tietää, mitä ihmisille kuuluu, mitkä asiat kiinnostavat heitä, mikä huolettaa ja mitä voisi kunnassamme parantaa.

Kuntavaalikampanjassa MSK tuli tunnetuksi herkullisista vohveleistaan. Yritämme päästä paistamaan vohveleita ja tapaamaan ihmisiä niissäkin merkeissä aina tilanteen salliessa. Viimeksi sopiva tilanne oli Elly Sigfridsin torin vihkiäisissä.

Meihin saa mielellään olla yhteydessä, jos teillä on mielessänne jotakin askarruttavaa, joko kotisivun kautta, Facebookin kautta, Instagramin kautta tai ottamalla suoraan kontaktia johonkuhun meistä. Luettelo luottamushenkilöistämme löytyy täältä kotisivulta.

 

Oikein hyvää kesää kaikille MSK:n jäsenille ja ystäville!

« Older posts