Kuka olet?

Jane Trygg-Kaipiainen

66-vuotias eläkeläinen Sepänkylästä

Koulutukseltani olen fil. maist. ja ped. mag. Nykyään olen tietokirjailija ja eläkeläinen.

 

 

 

Tausta

Olen syntyjäni turkulainen mutta asunut Sepänkylässä vuodesta 1984. Olen ollut Mustasaaren keskuskoululla opettajana vuodesta 1984, ensin alakoulussa ja sitten yläkoulussa, mutta nyt olen eläkkeellä opetustyöstä. Minut voi nähdä päivittäisillä kävelylenkeillä Sepänkylässä, kaupassa, kirpputoreilla, kirjastossa, konserteissa tai taidenäyttelyssä – tai tiistaisin klo 18 jälkeen kirjastolla vapaaehtoispalvelussa kuuntelemassa, mitä mussukeilla (Mustasaaren suomenkielisillä) on sydämellään.

Olen ollut tämän ja edellisen valtuustokauden valtuuston 3. varapuheenjohtaja ja yhdyskuntarakentamisen lautakunnan jäsen ja ollut mukana hyvin monessa työryhmässä ja suunnittelukomiteassa.

Harrastukset

Harrastan erilaisia asioita vuodenajoista riippuen. Kirjoitan ja luen kirjoja ympäri vuoden. Teen taidetta maalaamalla pääasiassa kesäisin ja tekstiilitaidetta talvisin. Paljon aikaa kuluu kunnallisten luottamustehtävien hoitoon, ja toimin lisäksi aktiivisesti muutamissa yhdistyksissä. Olen kiinnostunut vähän kaikesta taivaan ja maan välillä: seuraan kaikkea tähtitieteestä geologiaan, ja kulttuurin eri muodot ovat minulle tärkeitä.

Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi, miksi olet mukana?

Suomenkieliset ansaitsevat saada äänensä kuuluviin. Haluan olla pienemmän puolella, ja minulla on kokemusta yhteisten asioiden tuloksellisesta hoidosta yhteistyössä muiden kanssa yli 20 vuoden ajalta, josta viimeiset 16 vuotta valtuustossa ja hallitushuoneessa.

Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita kunnan ja kuntalaisten kannalta?

Olen toiminut kunnan eri sektoreilla ja siitä oppineena kiteyttäisin asian näin: Tasoltaan hyvät palvelut eri-ikäisille. Kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Elämänlaatua ja virkistystä kulttuuritoiminnasta. Tasapainoinen kuntatalous. Yritysten edellytyksistä huolehtimalla saadaan varoja palveluiden tuottamiseen. Kestävää kehitystä ja ympäristöystävällisyyttä rakentamiseen ja kuntatekniikkaan. Terveet toimitilat. Lähiluontoa ja vihreyttä taajamiin. Yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja yhdessä tekemistä.  

Miksi juuri MSK?

Mustasaaren suomenkielisten kunnallisjärjestö on täydellinen sateenvarjo ottamaan suojiinsa kaikki suomenkieliset. Yhdistys on puoluepoliittisesti sitoutumaton, ja sillä on hyvät yhteistyöverkostot sekä omassa kunnassa että sen ulkopuolella. MSK:ta ei ohjailla puolueohjelmalla, vaan sen tavoitteet asetetaan puhtaasti paikallisesti vastaamaan Mustasaaren suomenkielisten todellisuutta. MSK on järkevä vastapaino yhden puolueen hallitsemalle poliittiselle elämälle.

”Janessa yhdistyvät upealla tavalla vankka kokemus, rohkeus ja uudistamishalu. Opiskelun, työuran ja harrastustoiminnan kautta rakentunut ydinosaaminen suuntautuu juuri kuntapäättäjän tärkeille alueille: koulutuksen ja kulttuurin saralle sekä lasten ja nuorten elämän haasteiden tuntemukseen. Pitkä kokemus kunnallispolitiikan ytimessä ja monipuolinen vastuunkanto MSK:ssa ovat hioneet Janesta vahvan, luotettavan ja asiantuntevan vaikuttajan.”

– Kaarina Tammela

 

Alla linkit Janen someen !