Kuka olet?

Karina Björninen

39-vuotias lehtori Sepänkylästä

Lehtori, kir. ja psyk. sairaanhoitaja, HTM, AmO

 

 

 

Tausta

Olemme kaksikielinen perhe, jossa arki pyörii vahvasti kolmen lapsen päiväkotiarjen, koulun ja harrastusten ympärillä. Olen asunut ison osan elämästäni Mustasaaressa, lapsena asuin Koivulahdessa ja kouluajan Sepänkylässä. Kävin välissä opiskelemassa Vaasan puolella, ja olemme nyt asuneet Sepänkylässä pian kymmenen vuoden ajan.

Harrastukset

Olen ollut partiolainen lapsesta saakka ja edelleen vaikutan aktiivisesti Ahjopartion riveissä. Kentien tästä syystä meidän perhe retkeilee paljon. Meillä on cairninterrieri, joka kulkee sitkeästi mukana meidän retkillä. Musiikki on tärkeä osa arkeani, ja olen viime vuoden aikana löytänyt myös äänikirjojen ihmeellisen maailman. Voisin myös sanoa olevani ikuinen opiskelija: tällä hetkellä suoritan sosiaalityön aineopintoja omaksi ilokseni.

Mikä sai sinut lähtemään ehdokkaaksi, miksi olet mukana?

Pääsin edellisissä vaaleissa mukaan uutena valtuutettuna ja olen nyt pian neljä vuotta perehtynyt Mustasaaren politiikkaan. Olen ollut useassa lautakunnassa mukana ja sekä sivistyslautakunnan että tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja ja pääsin mielestäni hyvin sisään ja vaikuttamaan tärkeisiin asioihin. Koen, että minulla on vielä annettavaa ja olen vasta päässyt valtuutettuna vauhtiin. 

Mitkä ovat sinulle tärkeitä asioita kunnan ja kuntalaisten kannalta?

Pienten lasten äitinä minua kiinnostaa erityisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvointi sen laaja-alaisessa merkityksessä. Psykiatrisena sairaanhoitajana pidän tärkeänä, että Mustasaaressa kaikilla kuntalaisilla on mahdollisuus liikkua, harrastaa ja saada tarvittavia palveluita helposti ja nopeasti. Tulevalla vaalikaudella päätetään uuden koulukampusalueen rakentamisesta, ja haluan olla mukana varmistamassa, että siitä tulee paras mahdollinen kaikille käyttäjille!

Miksi juuri MSK?

MSK:n kautta olen päässyt vaikuttamaan monipuolisesti kunnan eri asioihin. Täällä ei toimi perinteinen puoluepolitiikka, johtuen hyvin perinteikkäästä kieli- ja kyläpolitiikkakulttuurista. Tästä syystä MSK oli minulle ainut varteenotettava ryhmä päästäkseni oikeasti edistämään kuntamme asioita. Olemme pieni, mutta todella aikaansaava ja toimelias ryhmä. Meillä on hyvä yhteishenki ja aito halu tehdä Mustasaaresta tasa-arvoisempi ja parempi kunta.

”Olen myös perheenäiti ja jaan samat arvot Karinan kanssa. Mielestäni Karina on onnistunut hyvin vaikuttamaan Mustasaaren sivistyspalveluihin ja luotan hänen tekevän niin tulevaisuudessakin. Toimin Mustasaaren Keskuskoulun vanhempien yhdistyksen puheenjohtajana ja yhteistyö Karinan kanssa on aina ollut sujuvaa, luotan Karinan tapaan toimia ja tiedän hänen seisovan sanojensa takana. Karinalla on vahva kokemus ja näkemys siitä, miten kunnallispolitiikkaa tulee Mustasaaressa tehdä.

Minäkin äänestän Karinaa!

– Anne Väisänen, Sepänkylä

 

Alla linkit Karinan someen !