Miksi puhun liittymisen puolesta? Tässä on ainakin muutamia seikkoja: Koen ristiriitaiseksi mm. sen, että joka päivä ajan töihin Vaasan puolelle ja saan elantoni sieltä.

Silti maksan veroja Mustasaaren puolelle. Mielestäni olisi jopa oikeudenmukaista, että verorahani menisivät yhteisen seudun hyväksi.

Luulen, että meitä mustasaarelaisia Vaasan puolella töissä käyviä on paljon ja että suureksi osaksi käytämme päivittäin palveluita Vaasan puolella. Näin ollen koen sen olevan luonnollista, että kaupunki ja kunta tekevät liitoksen.

Varhaiskasvatuksen ammattilaisena koen erittäin tärkeäksi ja hyväksi sen, että myös tällä saralla saisimme koko alueen yhteiset ja monipuolisemmat palvelut perheiden käyttöön.

Erityisesti toivoisin nuorten ja keski-ikäisten pysähtyvän miettimään ja antamaan äänensä. Mitä he toivovat jatkossa vuosien kuluessa seutumme antavan meille ja tuleville sukupolville, mitä palveluita, tapahtumia, työpaikkoja, koulutusta jne.?

Meillä, joilla työelämää on edessä vielä vuosia, olemme tulevaisuudessa ne, jotka erityisesti tulemme hyötymään tästä liitoksesta.

Itse koen koko Vaasan seudun kaksikieliseksi ja uskon sen myös pysyvän vahvasti sellaisena. En usko liitoksen heikentävän palvelun saantia omalla äidinkielellä.

Olen paljasjalkainen mustasaarelainen ja ylpeä siitä. Olen aina kokenut tärkeäksi oman kunnan asiat. Siksi olisin halunnut pitää kuntamme itsenäisenä, mikäli näkisin sen mahdollisena. Valitettavasti näin vain ei ole. Anna siis äänesi yhteisen tulevaisuuden puolesta !.

Nina Gästgivar

Karperö, Mustasaari