17.3.2019 on Mustasaarelaisilla historiallinen hetki antaa oma mielipiteensä kuntaliitoksesta äänestämällä.

Äänestyshän on vain neuvoa antava, mutta silti tärkeä. En ole mikään selvänäkijä, mutta minulla on sellainen käsitys, että kaikki fanaattiset liitosvastustajat menevät uurnille ja lobbaavat kaikki syrjäkylien ukot ja akat omaan leiriinsä.

Myönteisesti kuntaliitokseen suhtautuvista eivät välttämättä kaikki koe äänensä antamista kovin tärkeänä.

Jos näin on, niin haluan muistuttaa, että, vaikka kyse on vain neuvoa antavasta kansanäänestyksestä, niin kyllähän äänestystulos antaa kuitenkin jonkinlaisen tuen ja lisäpointin valtuutetuille.

Mielestäni nyt kannattaa antaa äänensä ja vaihtoehdoista paras on tietysti kyllä.

Kuntaliitokseen löytyy useita syitä. Ne ovat olleet julkisuudessa jo paljon esillä. Sen takia muistutan muutamasta tärkeästä asiasta:

Noin 6 000 ihmistä käy päivittäin Vaasassa töissä, mutta maksavat veronsa Mustasaareen. Työssäkäyntialueen kokoinen kunta on tutkijoiden ja varmasti myös Matti Meikäläisen mielestä järkevin vaihtoehto. Kaikki muistavat myös miten sairaala-asiassa kävi.

Varuskuntakin menetettiin jne. Isommilla hartioilla Vaasaa olisi kuunneltu ja kuunneltaisiin paremmin. 10 suurimman kaupungin joukossa Vaasaa ei enää sivuutettaisi suuremmissa hankkeissa valtion rahoituksessa.

Lapsiperheiden kannattaa myös muistaa, että kuntaliitoksessa toteutuisi paremmin myös kielellinen tasa-arvo päiväkodeissa ja kouluissa.

Keinotekoinen raja luonnollisesta, yhtenäisestä alueesta täytyy poistaa. Samalla alueella ei tarvita kahta kunnan- tai kaupunginvaltuustoa ja -hallitusta.

Vaasasta Pohjanmaan pääkaupunki? Kyllä.

Vaasasta Pohjolan energiapääkaupunki? Kyllä.

Vaasa ja Mustasaari -kuntaliitos? Kyllä.

Äänestämään? Kyllä.

Olli Orrenmaa
MSK ry