Mustasaaren suomenkielisten kunnallisjärjestö (MSK ry) juhlii tänä vuonna. Syksyllä tulee kuluneeksi 60 vuotta järjestön perustamisesta. Kunnallisjärjestö juhlii tätä merkittävää historiallista saavutusta koko vuoden yhdessä mustasaarelaisten kanssa ja järjestää juhlavuoden kunniaksi erilaisia tapahtumia ja tempauksia eri kohderyhmille eri puolilla kuntaa.

Juhlavuoden tapahtumat ovat valtava ponnistus pienelle yhdistykselle, jolla on hyvin rajalliset resurssit. MSK haluaa kuitenkin vaivoja säästämättä tarjota suomenkielisille iloa ja hyvää mieltä, kuten menneinäkin vuosikymmeninä.

Juhlakalenterissa on lähes joka kuukausi joku mukava tapahtuma. Tammikuussa aloitetaan jalkautumalla Mustasaaren suomenkielisten pariin kyselemään heiltä, mitä he ajattelevat kunnan suomenkielisille tarkoitetuista palveluista ja mitä toiveita heillä on MSK:n toiminnalle. Koska kuntalaisten kaikinpuolinen hyvinvointi on yhdistyksellemme tärkeää, kalenterissamme on myös liikuntaa, kulttuuria ja yhdessäoloa tarjoavia tapahtumia eri-ikäisille mustasaarelaisille.

Heti helmikuussa, 22.2. klo 13-15, onkin vuorossa MSK60-hiihtotapahtuma Koivulahden urheilukeskuksessa. Nyt pidämme peukkuja, että silloin on tarpeeksi lunta hiihtämiseen ja sopivasti pakkasta!

Maaliskuussa on Keskuskoululla lastentapahtuma, huhtikuussa järjestetään tempaus yhdessä Ahjopartion kanssa ja toukokuussa olemme mukana Tuovilan kylätapahtumassa.

Kesäkuussa ja heinäkuussa lomaillaan.

Elokuussa suunnitelmissa on liikuntatempaus Sepänkylässä Mustasaaren urheilupuistossa, syyskuussa Mustasaari vihreäksi -ympäristötempaus ja lokakuussa nuorisolle pelitapahtuma yhteistyössä Mustasaaren suomenkielisen seurakunnan kanssa.

Pääjuhlaa, nimeltään Suomenkielisen kulttuurin juhla, vietetään perinteisin menoin lauantaina marraskuun 7. päivänä. Marraskuun pääjuhlaan liittyen on kahden viikon ajan Aikuisopiston aulassa myös suomenkielisten kuvataiteilijoiden näyttely.

Joulukuussa juhlimme seniorien kanssa. Näiden tapahtumien lisäksi on päiväkotilaisille ja alakoulun pienimmille tulossa mukavia juttuja.

Mitä odotuksia MSK:lla on juhlavuoden suhteen? Toivomme todella, että mustasaarelaiset löytävät tiensä meidän tapahtumiimme ja nauttivat niistä! Odotamme kovasti suomenkielisten aktivoitumista!

Lisää tietoa tapahtumista saa täältä meidän kotisivuiltamme ja Facebookista sitä mukaa, kuin ajankohdat tarkentuvat. Tervetuloa viettämään juhlavuotta kanssamme!

Msk ry