Lempeää lokakuuta kaikille mussukeille!

Luonnon ilmiöiden seuraajalle lokakuukin on vielä mielenkiintoista aikaa. Tämänvuotisen syysvärien erikoishienon ilotulituksen jälkeen voi seurata, miten eri puut kohtaavat syksyn eri tahtiin. Olen aina pitänyt vaahteraa syksyn kuninkaana, koska sen lehdillä on niin monipuolinen väripaletti. Tänä syksynä vasta havahduin huomaamaan haapojen syysmuodin: auringon säteiden osuessa haapaan sen kirkkaankeltainen hehku aivan valaisi ympäristönsäkin. Aiemmin haapa on ollut minulle vain harmahtavarunkoinen lehtipuu, joka osaa soittaa tuulikannelta.

Samoin kuten haapa on paljastanut minulle todellista olemustaan, voi kaikkea muutakin tavallista yrittää tarkastella uusin silmin. Kunnassa on kaikkea uutta ja mielenkiintoista meneillään, ja koko seutu heijastelee haavan tavoin uutta uskoa kehitykseen. Uusien akkumateriaalitehtaiden eteen tehdään hurjasti töitä kummallakin puolella rajaa. Koska kysymyksessä ovat niin mittavat hankkeet, niillä on heijastusvaikutuksia kunnan monelle osa-alueelle. Suunnitteleminen ja teiden ja logistiikan rakentaminen vaatii kunnallista rahaa, joka pitää varata talousarviota koottaessa. Silti ei voi unohtaa muitakaan tärkeitä menoeriä, kuten kaikkien aikojen kalleinta hanketta, koulukampusta, jota sitäkin todella tarvitaan, ja monia muita kohteita. Meidän täytyy löytää sellainen tasapaino, joka sekä mahdollistaa näiden suurten hankkeiden onnistumisen että tarjoaa kuntalaisille heidän tarvitsemansa tärkeät palvelut. Lisämausteen tuo tietenkin sosiaali- ja terveysasioiden siirtyminen Pohjanmaan hyvinvointikuntayhtymälle vuoden alusta, ja sitä varten on pidettävä tammikuussa aluevaalit. Ehdokasasettelu on käynnissä. Hyviä päättäjiä tarvitaan.

Mussukeillakin oli haku päällä: Mussukkien kädentaitoviikkojen näyttelyyn haettiin erilaisten tekniikoiden taitajien töitä. Hyvin löytyi kaappien kätköistä hienoja töitä, jotka ansaitsevat päästä esille. Näyttelytyöt on valittu viideltätoista taitajalta, ja näyttelyn teema on Ihan itse tein! Nyt odotamme innokkaasti marraskuun 1. päivää, jolloin pääsemme ripustamaan työt paikoilleen Kulttuuritalolle. Virallisia avajaisia vietetään tiistaina 2.11. klo 18–19.

Tiistaisin kokoontuu suomenkielisten Kirjakerho, ja mussukkien juttukaveri päivystää Aikuisopiston kahvilassa tiistaisin klo 18–18.30. Tervetuloa juttelemaan ja kertomaan, mikä Mustasaaressa ja muuallakin mieltä askarruttaa. Me noudatamme edelleen hygieniasuosituksia, huolehdimme turvaväleistä ja toimimme muutenkin vastuullisesti, toisin sanoen: pidämme huolta toisistamme!

Jane Trygg-Kaipiainen ja mussukkikaverit

 

MUS                                   Mustasaaren

SUKKI                                suomenkielinen